Slitent 70-talls kjøkken ble en industriell drøm

Med sterkt begrensede budsjetter skulle huset i Ås gis et solid løft. Kjøkkenet, med linoleum, ble malt i lekkert grått. Fargene i gang, trapp og soverom fikk det hele til å harmonere.

Å totalrenovere kan være en kostbar affære. Men med hjelp fra produktene fra TreStjerner kommer man langt. Og det til en fornuftig pris. Smykkekunstner, billedkunstner, gründer, syngedame og mamma, Line Westgaard bor med mann og barn i en villa i Ås. Huset er fra 1975, og trengte en god dose omsorg for å fremstå som det hjemmet Line og familien ønsket seg.

2a03e0a9-d326-4bfc-bff4-e3c325c0e253

FØR: huset var preget av gulnet furu og trengte sårt en oppgradering.

5d60b4a6-07d6-42dd-99b2-0c28c77591a7

ETTER: Gangen fikk et solid løft ved hjelp av maling og fremstår som nå som ny og moderne.

Under dette prosjektet var kjøkkenet et av hovedfokusene, i tillegg til gang, trapp og soverommene i huset andre etasje. I kjøkkenet, som i stor grad hadde samme fremtoning som da huset ble bygget i 1975, var gulvet dekket med linoleum. Og linoleum kan fint males med TreStjerner Gulvmaling. I alle mulig ønskelige farger. Det er bare fantasien som setter begrensninger. Og kreativitet mangler det ikke i denne husstanden.

Vinylbelegg eller linoleum?

Det som er viktig å merkes seg er at det er forskjell på vinyl og linoleum og deres egnethet når det kommer til maling. Her bør vi som kanskje ikke helt ser forskjellen gjøre en test. Vask et lite området som ikke er synlig med TreStjerner Gulvrens før du maler med TreStjerner Gulvmaling i to strøk. Om det, etter at malingen er tørket, oppleves som seigt, er det ikke anbefalt å male akkurat dette gulvet.

Enkel fremgangsmåte

Fremgangsmåten for å male linoleumsbelegg er stort sett den samme som når du skal male et tregulv. Vask deretter godt med TreStjerner Gulvrens for å fjerne alt av såpe, bonevoks og fettstoffer før du maler 2-3 strøk med TreStjerner Gulvmaling i ønsket farge.

Matt, blank eller halvblank TreStjerner Gulvmaling

Når du skal male langs veggene bruker du en pensel. På den måten kommer du godt til i alle kriker og kroker. På de store overflatene bruker du malerrull. Og vi anbefaler at du maler gulvet to til tre lag med valgt farge av TreStjerner Gulvmaling. Da blir resultatet aller best. Du velger selv hvilken glansgrad du vil ha på gulvet. Ett matt, halvblankt eller blankt uttrykk. TreStjerner har alle varianter.

Industrielt uttrykk med 992 Lava

Når huset fra 70-tallet først skulle fornyes ble det gjort til gangs. Det retro kjøkkenet fikk avskjed på grått papir, for ikke å si grå maling. Gulvet ble malt i den lekre gråfargen 992 Lava. Resultatet ble det et hypermoderne kjøkken med lekre, rene flater der gulvet står i stil til det flotte, nye kjøkkenet. Oppvaskmaskinen i rustfritt stål og pleksiglass over benkeplatene satte prikkene over ièn og gjorde helheten totalt.

f4a410bb-490a-4178-a95a-e1eaffb70633

Utgangspunktet: Det gamle linoleumsgulvet fikk et nytt og moderne uttrykk med TreStjerner Gulvmaling. Se så lekkert det hele har blitt!

Mørk drøm av en trapp

I entreen, som ligger vegg i vegg med kjøkkenet, skulle også trappen få nytt liv. Alt for å skape den perfekte helhet mellom rommene. Familien ønsket å beholde kork på entregulvet, mens veggene ble malt i 953 Riddergrå. Entreens smykke ble helt klart den vakre trappen, som etter oppussing med gulvmaling fra TreStjerner nå fremstår som helt ny og ultra moderne i fargen 992 Lava. En prosess som er langt fra så vanskelig som du kanskje skulle tro.

b23ae12c-e385-4f22-b9a7-ffe92f62720b

Entreens smykke ble helt klart den vakre trappen som er malt med TreStjerner Gulvmaling i fargen 992 LAVA

 

Slik maler du gulv og trapp med TreStjerner Gulvmaling

En ny vår med TreStjerner

I tillegg til kjøkken, ganger og trapp fikk soverommene i 2 etasje en totalrenovering. Tregulvene i husets andre etasje var et ypperlig utgangspunkt for huseierne, som ønsket å sette mer farge på tilværelsen og samtidig binde rommene sammen med lik farge på alle gulv. Det ene soverommet fikk den vakre blåfargen 5870 Sukkulent på veggene, mens gulvet ble malt i en mørkere kontrast med 992 Lava. Soverom nummer to fikk grå nyanser på veggene, mens gulvet ble holdt i samme farge som soverom en – TreStjerner Gulvmaling, 992 Lava.

3374b9e4-12ae-4bbe-81fd-e8d2a8437dfa

Alle gulv ble malt med TreStjerner gulvmaling i fargen 992 LAVA for et gjennomgående og harmonisk uttrykk.

Skap en harmonisk fargepalett

d989f084-1929-4ba4-a3ed-49395ef702b7

Hvordan sette sammen fargene og skape en fin palett er viktig for å få en rød tråd i hele huset. For huset på Ås var det viktig å stramme opp uttrykket fra furu og 70-tall linoleum til et mer moderne uttrykk.

Fargepaletten vi landet på består av mørk grå som hovedfarge, og mellomgrå krydret med blågrønne dype nyanser. For å vekte mengden av fargene har vi satt dette sammen i det vi kaller fargekaker. Her presenteres fargekombinasjonen der de største kakestykkene er farger som er mest brukt og på de største flatene, mens de mindre fargene er til detaljer og bruk i de små rommene i huset.

Storfornøyd med resultatet

Totalen ble en drøm. Det vakre harmoniserende fargevalgene på gulv og vegger viser hvor mange muligheter som finnes med TreStjerner Gulvmaling og de andre produktene fra TreStjerner. Farger i alle mulige valører, og glansgrader som strekker seg fra det helt blanke til det helt matte.

Så her er det bare å la seg inspirere til hva du kan gjøre med gulv og trapper i ditt hjem på en enkel og effektiv måte.

Gi gulvet & trappen et nytt liv – med TreStjerner.

17ea2416-b04b-41fa-ad3d-b60bba771593