Forny gulvet uten slipemaskin med TreStjerner Gulvlakk Color

Nå kan du enkelt bytte farge på alle typer gulv. Med enkelt utstyr, litt egeninnsats og et par strøk med farget gulvlakk fra TreStjerner, kan du forvandle både gulvet og rommet uten bruk av slipemaskin.

Det er både enklere, billigere og mer miljøvennlig å ta vare på gulvet fremfor for å kjøpe nytt. Og en god nyhet for alle, også deg som ikke er en rev på oppussing, er at du kan fornye gulvene helt uten bruk av slipemaskin. TreStjerner Gulvlakk Color er en ny type gulvbehandling som gir nytt liv til alle gulv. Dette er en transparent gulvlakk som kan fargesettes i mange ulike toner, og du kan lysne eller endre fargen på laminat eller lakkerte gulv. Dersom du først har slipt ned gulvet, er lakken også ypperlig til fargesetting av nedslipte gulv.

Lekre gulv uten slipemaskin

TreStjerner Gulvlakk Color gir et slitesterkt og vannavvisende resultat på alle typer gulv. Lakken kan blandes i hele 11 farger og gir en matt finish. Det ferdigbehandlede gulvet får en beskyttende film og inneholder dessuten et UV-filter som forhindrer gulning. På noen få arbeidstimer blir ikke bare gulvet som nytt. Også hele rommet får en ny look. Her får du noen gode tips til hvordan du får et godt resultat med TreStjerner Gulvlakk Color:

Utstyrsliste for lakkering av gulv

Med riktig redskap er det enkelt å male både parkett og laminat. Dette trenger du:

  • TreStjerner Gulvrens
  • Maskeringstape
  • Forlengerskaft
  • Pussepapir (nr. 150-180)
  • Mikrofiberklut og mopp
  • Jordan korthåret filt malerulle
  • Jordan gulvlakkpensel
  • TreStjerner Gulvlakk Color

Hvorfor bruke gulvrens?

Som med alle andre oppussingsprosjekt, er et godt grunnarbeid nødvendig for at sluttresultatet skal bli best mulig. Og da bør gulvet få en god rengjøring. Rens gulvflatene med TreStjerner Gulvrens som effektivt fjerner fett, såperester, bonevoks og annet smuss.

Mattsliping av gulvet for bedre feste

Dersom gulvet er lakkert eller av i laminat, må det mattslipes før du påfører TreStjerner Gulvlakk Color. Mattsliping er nødvendig for å sikre best mulig feste til underlaget. Bruk pussepapir i nr 150-180 og et forlengerskaft som gjør det enklere å få til et jevnt trykk og dermed mer grundig sliping. Husk å være nøye med sliping mellom stavene. PS! Har ditt lakkerte gulvet hakk og skader ned til bart treverk må det forsegles med et klart lakkstrøk for å unngå store fargeskjolder.

Slik påfører du farget gulvlakk

Etter at du har rørt godt om, heller du TreStjerner Gulvlakk Color over i et malingsbrett. Bruk først en pensel for å påføre gulvlakk mot vegger og i kroker. Bruk en Jordan filt malerulle med kort hår til lakkering av gulvflatene. Ha malerullen på forlengerskaftet for å gjøre jobben enklere og resultatet bedre.

Lakkering-av-gulv
Lakkering-8

Etter at den fargede gulvlakken er påført, setter du en gulvlakkpensel på forlengerskaftet og etterstryker. Dra gulvlakkpenselen i én og samme retning, og husk på å tørke av overskuddslakk med jevne mellomrom. og

Bredden per lakkerte felt, bør være på maksimum 40 cm før du etterstryker. Neste felt med gulvlakk ruller du inntil det forrige, men etterstryk over begge felt. Akkurat som med mattsliping, jobber du i samme retning som stavene når du påfører gulvlakk og etterstryker. Husk å tørk av penselen mellom hver gang du etterstryker slik at du ikke legger på for mye lakk av gangen.

Hvor mange strøk med gulvlakk bør jeg ha?

PS! husk at lakken er drøy, og skal påføres i tynne strøk. Ved lakkering av tidligere behandlede flater, rekker én liter TreStjerner Gulvlakk Color til 20-30 kvadratmeter. Ved behandling av nedslipt treverk eller parkett, rekker én liter lakk til 10-15 kvadratmeter. For et optimalt resultat, bør du påføre to tynne strøk i ønsket farge med TreStjerner Gulvlakk Color. Til slutt legger du et godt strøk med klar lakk i valgfri glansgrad fra serien TreStjerner gulvlakk.

Tips til tørking av lakkerte gulv

  • De beste forholdene for optimal tørk av de lakkerte gulvene, får du med god luftsirkulasjon.
  • Gulvene er overlakkérbare etter minimum åtte timer, og du kan gå på gulvene etter ca. 10 timer, men trå forsiktig i starten.

Miljøvennlig oppussing

Det føles godt å pusse opp selv. Det føles enda bedre med tanken på at du sparer både penger og natur når du tar vare på gulvet i stedet for å kjøpe nytt. For visste du at det tar omtrent 150 år før et eiketre kan brukes til parkett, eller 80 år før furua har vokst seg stor nok til å benyttes til gulvplank?