Så enkelt kan du modernisere gulvene med TreStjerner Gulvlakk Color

Se hvordan Linn enkelt fornyet gulvet og ga gangen et ordentlig løft med TreStjerner Gulvlakk Color.

Linn og familien pusser opp hus fra 1941 på budsjett. Du trenger ikke være håndverker for å gi gulvet ditt nytt liv. Se hvordan Linn forvandlet sine gulv, helt uten bruk av slipemaskin.

IMG_7990
IMG_3345

Før/etter: Se den utrolige forvandlingen etter behandlingen med TreStjerners Gulvlakk Color

«Dette er virkelig en jobb alle kan klare selv. Det er både enkelt og overkommelig», sier Linn Kraggerud.

Hun har nylig brukt Trestjerner Gulvlakk Color til å fornye gangen hun ikke var fornøyd med. Nå har rommet et lyst og lunt uttrykk som virkelig har gitt mersmak for 30-åringen.

Gulv-Scanox-43

Linn og familien bor i et gammelt gårdshus som de pusser opp på budsjett.

«Jeg er kjempefornøyd og planlegger å gjøre det samme med de andre gulvene i huset også. Tidligere har jeg faktisk slipt ned noen av gulvene våre før de ble behandlet, men dette var mye enklere».

Linn, mannen og deres to barn bor i et hus fra 1941 i Østfold. Familien pusser for tiden opp huset på budsjett, noe Linn dokumenterer på sin Instagram-konto @linnsinterior.

– Huset er velholdt, men har trengt noen oppgraderinger for å få det mer moderne.

Bytte ut gulvet eller ta vare på det gamle...

Å fornye de over 20 år gamle gulvene og trappen i gangen ved å lakkere dem var derfor helt i tråd med Linns gjør det selv-mentalitet. Hyggelig for lommeboka er det også.

«Jeg synes gulvet var i for god stand til å bytte ut. I tillegg ville jeg gjerne ha gulv i heltre, som jeg synes kler huset mye bedre».

Kan brukes på alle typer gulv

Malermester Thor Ingar Røneid, som er teknisk servicesjef for TreStjerner, forklarer hva som gjør produktet så unikt.

– Med TreStjerner Gulvlakk Color kan du enkelt bytte farge på alle typer gulv, uansett om det er parkett eller laminat, lakkert eller ubehandlet. Lakken er så enkel å bruke at du slipper å leie inn håndverker og tunge slipemaskiner ved fornying av gulv, sier han og legger til:

– Tidligere måtte man slipe ned og olje gulvet, før du lakkerte det. Det slipper du nå.

Å slippe bruk av slipemaskin var et kjempe pluss for Linn.

Før/etter lakkering: De nye fargene på gulvet og veggene har gitt gangen et helt nytt uttrykk.

«Den store fordelen var at jeg kunne bytte farge på gulvet uten å slipe det ned, sier Linn, som anslår at hun totalt brukte rundt seks timer på å vaske, pusse og lakke gulvet med fire strøk.

I tillegg kom tørketid mellom hvert strøk, og som hos barnefamilier flest sørget tidsklemma for at strøkene ble gjort med noen dagers mellomrom. Med andre ord er du ikke avhengig av å gjøre alt på en gang dersom tiden ikke strekker til».

– Hvordan kom du frem til den nye fargen på gulvet?

Gulv-Scanox-48

Fra mørkt og litt traust til lyst og lunt: Linn er utrolig fornøyd med gangen etter at gulvet ble lakkert.

«Jeg var litt delt mellom mørkt og lyst, men jeg hadde allerede lakkert kjøkkenbenken i lyse farger. Derfor valgte jeg et lyst uttrykk i gangen også.

Etter nøye vurdering falt valget på fargen 2103 Never, som er lys og lun.

Det passer også veldig godt med fargen 6035 Lys Lin, som jeg har på veggen i gangen, legger Linn til».

Gulv-Scanox

Det litt over 20 år gamle gulvet til Linn har fått nytt liv etter lakkeringen.

Gulvet er et av rommets største flater, og ved å fornye og ta vare på gulvet vil inntrykket virkelig løftes når det står i stil med resten av fargene.

TreStjerner Gulvlakk Color kommer i 11 ulike fargenyanser, gråtoner, bruntoner og lyse hvittoner som gir det blonde treverket. De hvite lyse tonene har vi sett at har blitt bestselgerne, og henger sammen med det vi ser er en stor trend i den skandinaviske stilen.

Så lang tid tar det før trær kan bli gulv

Å fornye gulvene med TreStjerner Gulvlakk Color er også betydelig billigere og bedre for miljøet enn å bytte ut gulvene.

«Jeg er veldig glad i bruke det som allerede er i huset, men å freshe det opp til å bli mer i vår stil. Å lakke gulvet var både lettere, raskere og mer bærekraftig enn å bytte det ut, sier Linn».

For å sette det å bytte ut gulvet, kontra å fornye det, i perspektiv: Et eiketre må bli hele 150 år før det kan bli til parkett, mens en furu må vokse i 80 år før det kan bli til en gulvplanke.

«Så med andre ord, du bør bruke gulvene dine i mange år før det kan forsvares å bytte dem ut», sier Thor Ingar.

Forny gulvet uten slipemaskin

Du trenger absolutt ikke være en ekspert for å klare lakkeringsjobben selv.

Linn legger til:

«Resultatet blir jo nesten like bra. Jeg har også basert Instagram-profilen min på gjenbruk og redesign. Da blir det dumt å bytte ut ting som egentlig er i god stand, men har feil uttrykk. Da kan man heller gjøre det om til å passe sine behov», avslutter hun.