Male betonggulv – når omgivelsene krever litt ekstra

Har du et betonggulv eller en betongvegg som trenger litt omsorg? Å male et betonggulv trenger ikke å by på altfor mye jobb. Kanskje et vaskerom, en kjellerbod eller et garasjegulv hadde hatt godt av et løft, eller trenger en beskyttende overflate? Vi har løsningen for deg.

Vurderer du å male betonggulv eller slipe betonggulv? Dersom du har områder i huset ditt som utsettes for litt hardere medfart, er det selvfølgelig viktig å ta hensyn til det når du skal gå i gang med en oppgradering. I denne artikkelen hjelper vi deg å finne ut hvilke av TreStjerners produkter til betonggulv som passer for ditt bruk. La oss gå i gang med en liten bruksanalyse, og finne ut hvilke produkter du bør benytte.

betonggulv-2

Les videre, og få vite mer om:

  • Hvordan male betonggulv med TreStjerner Betongmaling
  • Den perfekte beskyttelsen for betonggulv
  • Spesialmaling for betonggulv

Male betonggulv med TreStjerner Betongmaling

For kjellere, boder og oppholdsrom med moderat slitasje, er TreStjerners Betongmaling et naturlig valg. TreStjerner Betongmaling er en halvblank, vanntynnbar akrylmaling som kan brukes innendørs på betonggulv og betongvegger. Malingen er slitesterk, luktsvak, hurtigtørkende og enkel å påføre, både på ubehandlede og tidligere malte betonggulv. Betongmalingen får du i baser som kan blandes i mange farger.

Male betonggulv - slik går du frem:

  • Flaten må være ren, tørr og fri for fritt for fettstoffer, oljer og andre forurensninger. Bruk TreStjerner Gulvrens.
  • Blanke flater mattslipes.
  • Tidligere malte betonggulv må påføres to strøk, ubehandlede flater påføres tre strøk. Begynn med å male langs vegg og lister. Bruk en flat pensel. Deretter kan du gå over til en rulle. Et forlengelsesskaft letter arbeidet.

Den perfekte beskyttelsen for betonggulv

Kanskje du heller er på jakt etter en klar beskyttelse for betonggulv? TreStjerner Betongolje er en klar og vanntynnbar olje du kan bruke på både betonggulv, betongvegger og betongtak. Den har den fantastiske egenskapen at den reduserer støvdannelsen, og gir en beskyttende hinne, noe som gjør rengjøring til en smal sak. Betongoljen er veldig enkel å påføre, tørker fort og gulner ikke.

 

For en mer slitesterk overflate kan du overbehandle flaten med TreStjerner Betongmaling eller TreStjerner Sigural Epoksy Gulvmaling. Ønsker du et mer transparent utseende og høyere slitestyrke, bør du derimot overbehandle med TreStjerner Gulvlakk.

betonggulv-1

Spesialmaling for betonggulv

Har du et rom hvor det er fare for vann-, olje- eller kjemikaliesøl? Da må du opp et hakk når det kommer til hardførhet. TreStjerner Sigural Epoksy Gulvmaling er løsningen, en spesialmaling for sterkt belastede betonggulv. Gulvmalingen er en tokomponent maling, som består av en pigmentert herderdel og en epoksydel som blandes sammen. Den gir en langt bedre beskyttelse mot slitasje og søl enn det betongmaling gjør.

 

Sigural Epoksy Gulvmaling er perfekt til rom som vaskerom, fyrrom, garasje og verkstedgulv, samt gulv og vegger i landbruk. Fargene du kan velge blant er klassiske Skygrå og Varmgrå sant de nye fargene Sølvgrå og Stålgrå. Dersom du har et slitent betonggulv, men vil bevare råskapen og den klassiske betong-looken, kan du behandle overflaten med TreStjerner Gulvlakk.

Bli inspirert eller les mer om før og etter resultater når du skal male.