Gjør dørene nye og moderne med TreStjerner Gulvmaling

Visste du at med TreStjerner Gulvmaling kan du forvandle slitne dører til flotte, moderne og trendy tilskudd til boligen. På grunn av malingens ekstra slitestyrke tåler den både røff bruk og fingerfett.

Synes du at dørene dine har sett bedre dager? Eller har du bare lyst til å oppgradere hjemmet med nye farger og moderne detaljer? Da kan det å fornye både dører og dørhåndtak være en en kort vei til forandring.

Med TreStjerners produktgalleri er det kort vei fra gammel og sliten, til flott og fornyet – med et spraylakkert utseende. Navnet til tross, TreStjerner Gulvmaling er perfekt til bruk av modernisering av dører som har sett bedre dager, i akkurat den fargen du ønsker. 

Med hjelp av vår enkle guide og noen dagers egeninnsats har du trendy, vakre dører og håndtak på en, to, tre.

image2
parkettgulv Hvaler7

Dette trenger du til fornying av dører og håndtak

For å gjøre jobben så enkel som mulig, er det smart å forberede seg godt. Det å sørge for at du har alt du trenger tilgjengelig, vil gjøre at prosessen med fornying av dører og håndtak vil gå smidigst mulig. 

Her er listen over hva du trenger til fornyelse av dør:

 • Dekkfilt
 • To bukker/bord/krakker til å legge døren på
 • TreStjerner Gulvrens
 • TreStjerner Gulvmaling
 • Pussekloss
 • Pussepapir med grovhet 150-180
 • Mikrofiberklut
 • Malinghansker
 • Rørepinne
 • Rullebrett
 • Rulle for jevne underlag
 • Fordriver

Her er listen over hva du trenger for fornying av dørhåndtak

 • Avfettingsspray
 • Rengjøringsklut
 • Quick Bengalack Spray
 • Stativ til å sette håndtak på (for å få sprayet alle sider)
- male dør12+ male dør8

Gode forberedelse gir perfekt resultat

Maling av dører fordrer at du rydder godt med plass, slik at du får armslag når du skal jobbe. Husk å dekke gulvet med dekkfilt, så du ikke søler maling på omgivelsene. Skru ned døren, og plasser den på to rambukker, eventuelt krakker. Demonter håndtaket. Det er viktig at døren blir liggende i en vannrett posisjon. På den måten vil malingen flyte fint utover, og du får et jevn og flott malt flate. 

Før du setter i gang med malingen må du vaske døren godt på alle sider med TreStjerner Gulvrens. Deretter matter du ned flatene med pussepapir i grovhet 150 – 180. Husk kantene. Tørk deretter godt av med en mikrofiberklut.

Velg fargen og finishen som passer for deg

Så er det endelig tid for å fargesette dørene. TreStjerner Gulvmaling kan blandes i alle farger du måtte ønske deg. I tillegg kommer produktet i tre ulike glansgrader. Her kan du velge mellom matt, halvblank eller en blank finish.

Rør godt i malingen med en rørepinne. Hell maling over i malingsbrett. Rull på malingen med en rulle for jevne underlag. Deretter går du over med en fordriver, som er en tynn, bred pensel til å etterstryke etter rull for å få et best mulig resultat. 

Mal i minst to strøk. TreStjerner Gulvmaling er overmalbar etter 8 timer.

- male dør6 + male dør 2_

Lag et trendy, redesignet dørhåndtak

Har du fått med deg den store trenden med sorte dørhåndtak? Er det noe du har sans for, kan du velge Quick Bengalack Sort Blank, eventuelt Sort Silkematt, når du skal fornye dørhåndtaket.

Først må du sette opp et slags stativ som gjør at du får festet håndtaket slik at det kan sprayes fra alle kanter. Deretter sprayer du med Quick Bengalack Avfettingsspray, og lar den virke i 15 – 30 sekunder. Tørk godt av med en rengjøringsklut.
Deretter rister du boksen med Quick Bengalack i ønsket farge kraftig i minst 2 minutter. Spray så håndtaket med en jevn og tynn stråle. Hold boksen på ca 25 – 30 cm avstand. Best resultat får du etter 2 til 3 strøk. Håndtaket er overmalbart etter 5 minutter, men det bør tørke minimum en time før montering. 

Gi nytt liv til gamle ting

Gjennom å velge maling av dør og modernisering av håndtak i stedet for å kjøpe nytt, bidrar du på en god måte til det grønne skiftet. Alle monner drar, og trenden med gjenbruk er heldigvis blitt den mest markante også innen innredning og interiør. 

Dermed kan du nyte dine nye omgivelser med ekstra god samvittighet.

Lykke til.