Gulvmaling gir enkel fornyelse

Gulvmaling fra TreStjerner gir uendelige muligheter med tanke på både stil og farger.

Nå om dagen bugner det av muligheter og farger for deg som skal pusse opp. Å male gulvet eller trappen er en rask og enkel måte å fornye hjemmet ditt på. Uansett hva som skal males; trapp, tregulv, parkett, laminat eller betonggulv, har TreStjerner produktene du trenger for å få et vakkert og varig resultat.

Men hvilken stil skal du gå for? Både når det gjelder interiør, farger, materialer og kombinasjoner, kan du trygt la kreativiteten utfolde seg. I år står individualismen i høysetet, og strengt tatt kan man vel si at “alt er lov”. Det viktigste er å tenke helhetlig og gjennomført, da det stadig blir større fokus på gulvets rolle i samspill med øvrig interiør.

– Vi ser nå at ved bruken av farger på vegg, har også gulvet blitt mer aktuelt. Viktigheten av flotte gulv har økt. Det er en større stolthet rundt gulv, og det å få gulv til å matche med interiøret, sier kategorisjef interiør Jenny Bull-Gustavsen i Scanox.

gulvmaling-gir-enkel-fornyelse-1-jenny

Fortsett å lese, så får du vite mer om:

  • Gulvmaling – en enkel og bærekraftig løsning
  • Årets trender for deg som skal male gulv eller trapp
  • Gulvmaling for mønstrete gulv
  • Gulvsliping holder stand
  • Gulvmaling – hvilke farger og finish skal du gå for?

Gulvmaling fra TreStjerner - en bærekraftig løsning

Gulvmaling er en enkel, miljøvennlig og økonomisk vei til fornyelse. Ved å benytte gulvmaling fra TreStjerner, kan du få drømmegulvet uten å legge et nytt eller fjerne det gamle. Bærekraftige løsninger er noe av det som i størst grad preger trenden for oppussing og interiør. Den økte bevisstheten rundt gjenbruk og fornybare materialer, har virkelig satt sitt preg på interiøret i norske hjem. Stuene våre fylles med grønne planter, blomstrete tapeter og dekorelementer av naturmaterialer som tre.

Skal du male trapp eller gulv, er det derfor en sikker vinner å velge naturlige, fornybare løsninger og materialer. Velger du å pusse opp med gulvmaling fra TreStjerner fremfor å bytte ut det gamle, får du en løsning som både er trendy, miljøvennlig og økonomisk. Et tregulv kan faktisk slipes minst to ganger. Da kan det slitne og kanskje misfargede gulvet igjen få lov til å spille hovedrollen i rommet. Med riktig behandling og en ny farge på innfargingen, kan du dessuten endre stilen i hjemmet ditt helt. Det samme gjelder også for laminat, parkett og betong, du må bare sørge for å benytte riktig produkt.

Gulvmaling for mønstrete gulv

For noen år siden var det nok mange som valgte vekk mønstrete gulv. I så fall kan det hende at de angrer nå. Mønstrete gulv, for eksempel i et lekkert fiskebensmønster, har nemlig fått en skikkelig oppsving. Interiørmagasinene er fulle av dem, og trenden har også ført til at mange velger å legge flis i fiskebensmønster på badet. Bor du i et hus med et gammelt, mønstrete gulv, bør du vurdere å beholde treets naturlige struktur, og heller male det med TreStjerner Gulvmaling. Da vil du kunne oppnå en helt annen farge og glansgrad. Dette gjelder ikke bare for fiskebensmønster, men også ruter, hollandsk mønster og andre varianter.

gulvsliping-ga-harmonisk-eleganse-3

Gulvsliping holder stand

De siste årene har mange valgt gulvsliping: å slipe ned gul, tradisjonell trestavs eikeparkett til fordel for en lysere finish. Mange har nok lagt sin elsk på den hvitoljede, lyse looken fordi den passer perfekt til den skandinaviske stilen. Vi elsker lyst og naturlig! I tillegg til at det er lett å matche med annet interiør, gir et lyst gulv god romfølelse og er spesielt godt egnet på små rom. Lyse gulv er fortsatt i tiden, men trenden dreier mer mot varmere farger. Også når det gjelder gråtoner, beveger trendbildet seg vekk fra de kaldere variantene og mer over mot det lune.

Male trapp eller gulv - nye fargetoner på vei

Selv om lyse gulv fortsatt er i tiden, ser man at tendensen går mot mørkere og varmere gulv.

– Da er det riktignok ofte snakk om gyldne toner fremfor brunrøde toner, sier Jenny Bull-Gustavsen i Scanox.

– Etter lang tid med mye lyse farger på både møbler, vegger og gulv, har det blitt mer farger generelt. Samtidig har det blitt større fokus på å skape en lun, personlig atmosfære i hjemmet. Et mørkere gulv gir et mer vågalt uttrykk, og etter den langvarige trenden med lyse gulv føles det også fort litt mer personlig med en mørk, elegant farge, fortsetter hun.

Gulvmaling - glansgraden er i endring

Når det gjelder finish på gulv og trapp, blir matte overflater stadig mer populært.
– For et par tiår siden valgte folk stort sett veldig blanke gulv. Både tregulv, fliser og andre typer gulv skulle ha god glans, sier Jenny.
– Nå ser vi at tydelig at den matte trenden har satt seg. Vi ønsker oss det matte, myke og naturlig, og vi er trygge på at matte gulv også vil dominere i årene som kommer. Dette ser vi blant annet på tendensene på messer i utlandet, legger hun til.

Velger du TreStjerner Gulvolje og Gulvmatt, kan du få frem treverket i den fargenyansen du ønsker, samtidig som du får en trendy matt, slitesterk og transparent overflate.

gulvmaling-gir-enkel-fornyelse-3-matt

Male gulv - en fargerik trend

De siste årene har det også vært veldig populært å male gulv. Vi har blitt mer vågale, og mange har nok oppdaget hvor stor forandring man kan oppnå med relativt enkle grep. Maling er den enkleste formen for fornyelse, hvor man med bare to strøk binder interiøret lekkert sammen.

Hva angår farger, gikk det i mange år i lyse hvittoner preget av shabby chic-stilen. Den landlige stilen er ikke lenger like fremtredende. De siste årene har flere og flere sett verdien av å sette litt mer farge på tilværelsen – også når det gjelder gulv og trapp. Med TreStjerner Gulvmaling får du akkurat den fargen du ønsker. Kanskje går du for en mer vågal løsning i en blå nyanse eller en grønn tone? Tenk på hva som passer boligen, interiøret og deg best.

Male trapp og gulv? Velg med hjertet

Det er riktignok bare du som vet best hvilken stil som passer deg. Enten du vil kaste deg på en trend, eller ha noe helt tradisjonelt, har TreStjerner gulvmaling og andre produkter som gir ønsket utseende.

gulvmaling-gir-enkel-fornyelse-4-trapp