Match gulv og vegger med maling av parkett

Har du et slitt og gulnet parkettgulv som har sett sine beste dager? Kanskje vil fornye interiøret du å fargekoordinere rom og gi boligen et moderne uttrykk. Med maling av parkett får du store forandringer til lav pris.

Forandring fryder, og med enkle grep og TreStjerners vidtspennende produktsortiment kan du sette nye farger på tilværelsen. TreStjerner Gulvmaling fås i alle nyanser og glansgrader , og kan med enkle grep få et nedslitt parkettgulv til å stråle om kapp og harmonisere med fargene på veggene rundt.

Loftstue_1
Parkettgulv-Hvaler1

For å få en mest mulig smidig prosess og et best mulig resultat, må du sørge for å ha alt du trenger for hånden før du setter i gang med maling av parketten. Her er vår liste over produkter og utstyr:

  • TreStjerner Gulvrens
  • TreStjerner Sperregrunning
  • Pussepapir i grovhet 120 – 150
  • Skrape for fjerning av løs lakk eller maling
  • Scanox Sparkel for tre
  • Maskeringstape
  • Mikrofiberklut
  • Rørepinner
  • Pensler for påføring av maling og sperregrunning i hjørner og mot vegg
  • Maleruller for jevne underlag
Picture1

Slik forbereder du deg til maling av parkett

For at resultatet skal bli akkurat så strålende som du ønsker, er det viktig at du utfører de nødvendige forberedelsene før du begynner med malingen. Etter at du har fjernet alt av lister, eventuelt maskert disse med maskeringstape, må du rense alle flater med TreStjerner Gulvrens. Dette fjerner smuss, fett og skitt, og gir malingen et godt feste. 

Dersom det er sår og hakk i parketten må disse skadene utbedres for at sluttresultatet skal bli til et jevnt og vakkert gulv. Skrap bort løs maling eller lakk. Deretter sparkler du sår og hakk med Scanox Sparkel for tre. Se emballasje for riktig tørketid. Gjenta prosessen ved behov. Mattslip gulvet med pussepapir i grovhet 120 – 150. Bruk gjerne et forlengerskaft for en enklere prosess.

image6

Bruk sperregrunn for best resultat

Når du har fått et glatt gulv, uten hakk og sår, må dette behandles med TreStjerner Sperregrunning. Dette er for å forhindre kvistgjennomslag på det ferdig malte gulvet. Rør først godt i spannet med TreStjerner Sperregrunning. Bruk pensel i kroker og langs vegg. På de store flatene bruker du en malerulle for jevne underlag. Vi anbefaler at du påfører to lag med sperregrunning med 12 timers mellomrom, slik at første lag får tørke skikkelig før det andre laget påføres. Deretter må lag to også få tørke i 12 timer, før neste steg i prosessen. 

Moderne gulv med TreStjerner Gulvmaling

Med TreStjerner Gulvmaling kan du velge akkurat hvilke farge du ønsker på ditt nye gulv. Du kan også vurdere fire ulike glansgrader på gulvmalingen, fra en matt, silkematt, halvblank eller en blank finish. Fargen og glansen som her er brukt er TreStjerner Gulvmaling Premium, silkematt, i fargen 5502 Krem.

Rør godt i malingsspannet med en rørepinne. Bruke en pensel for å komme godt til i hjørner og langs veggene. På de store flatene benytter du en malerull for jevne underlag. For et perfekt resultat bør du male parkettgulvet med to til tre strøk. TreStjerner Gulvmaling matt, halvblank og blank er overmalbar etter 8 timer. TreStjerner Gulvmaling Premium silkematt er overmalbar etter 4 time o ferdig utherdet etter 14 dager. før det kan du bruke flaten, men ikke skyv møbler langs etter gulvet.

 

 

male parkett3 + male parkett17

Beskjeden innsats, stor forskjell

Som du ser er det ikke all verden med innsats som skal til for at du kan møte hverdagen i helt nye og freshe omgivelser. Med TreStjerners produkter kan du skape magi på omgivelsen med relativ små budsjetter. 

Visste du forresten at du også kan male laminat?

Parkettgulv Hvaler6