Nytt bad uten å bytte fliser

Med gulvmaling fra TreStjerner og enkle grep fornyet Tina badet sitt selv. Her får du tipsene som kan gi deg et nytt bad for noen få tusenlapper!

Scanox-bad--55
Scanox-bad--53

RIMELIG, LEKKERT OG NYTT BAD: Tina valgte TreStjerner Gulvmaling Premium da badet skulle pusses opp. Resultatet ble både lekkert og rimelig.

Tina viser frem sitt nye bad som ble fornyet for ca. 10.000 kroner. Nøkkelen til å gjøre det til så lav pris: Å fornye de snart 20 år gamle flisene med et par strøk maling.

– Dette er absolutt noe alle klarer på egen hånd. Det er enkelt og du trenger ingen erfaring på forhånd, sier Tina Akerholdt fra Tønsberg der hun bor med samboer og to barn.

Tina er vant med å pusse opp selv. I eneboligen har hun gjennomført mange oppussingsprosjekter i diverse rom siden familien flyttet inn i 2019. Da det kom til badet, sto valget mellom å bytte fliser, eller fornye dem.

Minimale kostnader for et nytt bad

– Badet var utdatert og passet ikke stilen til resten av huset, men det var fullt funksjonelt. Det var verken fukt eller skader, forteller Tina. Hun fant fort ut at å bytte ut flisene på badet ville bli svært kostbart, med utlegg til hjelp fra både elektriker og rørlegger. I tillegg kommer nye materialer som fliser og membran og hjelp fra flislegger. En typisk prislapp for et renovert bad med nye fliser er mellom 25.000 og 30.000 kroner per kvadratmeter.

– Da var valget enkelt, forteller Tina. Med malerull, pensel og TreStjerner Gulvmaling Premium fornyet hun badet selv og til en brøkdel av prisen det ville kostet med full renovering av rommet.

– Med denne prosessen fikk vi følelsen av å ha et nytt bad med minimale kostnader, forteller Tina.

2024_06_Trestjerner_Gulv_WEB_1600x1000_v2

FØR OG ETTER OPPUSSING: Se den store forvandlingen før og etter at Tina hadde pusset opp badet med TreStjerner Gulvmaling Premium.

Gulvmaling på flisene

Fra et bad som føltes litt kaldt, upersonlig og «nedstrippet», er rommet nå varmt og lunt. Tina synes også at det føles også større enn før. Mye av endringen ligger i de nymalte flisene som er dekket med TreStjerner Gulvmaling Premium.

– Det var den beste delen av jobben. Gulvmalingen gir en kjapp oppgradering av gulvet uten at det trenger å koste så mye. Det er mange farger å velge mellom og fordelen er at malingen kan blandes i den fargekoden du ønsker, sier Tina. Hun valgte fargen 5867 From, en sotet kjølig beigetone.

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet og vurderer å gjøre det samme med det andre badet vårt, sier Tina.

Slik fikk Tina nytt bad – raskt, enkelt og rimelig

  1. Gulvet ble grundig vasket med TreStjerner Gulvrens for å fjerne alt av kalk, fett og smuss.
  2. Akryl og silikon ble skrapet av flisene og erstattet med overmalbar tec 7 fugemasse.
  3. TreStjerner Sperregrunning ble lagt på flisene. Denne grunningen er spesielt laget for gulvmaling og forbedrer vedheften til underlaget.
  4. Flisene på gulv og vegger med to strøk TreStjerner Gulvmaling Premium. Gulvmalingen også brukt på baderomsmøblene slik at de fikk samme farge og finish som veggene og gulvet.
  5. Resten av de slette veggene ble malt med Butinox Premium Matt i samme farge som flisene.
  6. Ikke glem detaljene! Tina fornyet både metallister rundt dusjdørene, dørhåndtakene, dusjflusjene og bena på innredningen med Quick Bengalack Universalmaling i sort. Ved å gi detaljene et løft, fikk hun strammet opp rommet og gav liv og karakter.
    Over servanten ble det satt opp spiler, en lekker kontrast til den beige flaten.

Rask tørketid

Hele oppussingen av badet tok omtrent én uke. For tobarnsmoren ble det et kveldsprosjekt utført etter jobb og og når aktiviteter med barna var unnagjort.

– Den store fordelen med TreStjerner Gulvmaling Premium er at den bare har 4timers tørketid før du kan male over på nytt. Derfor rakk jeg to strøk på flatene med flis i løpet av en kveld, forteller Tina.

Scanox-bad--61

TØRKET RASKT: For Tina som kun hadde noen kvelder på oppussingen, var det praktisk at gulvmalingen hadde kort tørketid.

Best i test!

TreStjerner Gulvmaling Premium kommer i en herlig silkematt glans, noe som gir en soft og elegant finish på de fleste typer gulv. Den svært anvendelige gulvmalingen kan brukes til å oppgradere både flislagt underlag, heltre, parkett, laminat og betong.

– TreStjerner Gulvmaling Premium ble best i test av 14 gulvmalinger i KIWA testrapport på slitestyrke og ripefasthet i tillegg til at den har veldig god vannfasthet. Derfor kan den benyttes i tørre soner i våtrom, slik Tina har gjort, sier malermester og teknisk servicesjef Thor Ingar Røneid hos Scanox.

– Men unngå å male fliser i området som er rett under rennende vann, som for eksempel dusjen. Vedvarende fuktighet kan gi skader på finishen. Har du dusjkabinett eller egen dusjsone kan du fint male flisene ellers på badet, understreker han.

Scanox-bad--36
Scanox-bad--8

ANVENDELIG GULVMALING: Tina brukte TreStjerner Gulvmaling Premium på interiør og veggfliser for en gjennomført stil. Mange av detaljene, som brytere, møbelben og listene rundt dusjdørene ble malt sorte for en fin kontrast og matching av speil og spilevegger.

– Unødvendig å rive

Hos Tina har gulvmalingen fra Trestjerner bidratt til et nyoppusset, lyst, varmt og delikat familiebad. Oppussingen har lønt seg både økonomisk og miljømessig. Flisene har fått et lengre liv i stedet for å byttes ut med noe nytt. Gjenbruk er i det hele tatt en bærekraftig løsning uansett hvor du pusser opp hjemme.

– Badet har fortsatt lang levetid. Da er det unødvendig for miljøet og lommeboken å rive det når det blir så fint resultat med TreStjerner Gulvmaling Premium, mener Tina.

Gjennomfører stilen i hele huset

Det nye badet føyer seg inn i en lang liste av oppussingsprosjekter i huset. Tina har blant annet bygget utekjøkken og satt opp spilevegger selv. Hun er svært interiørbevisst og nøye på at eneboligen har en gjennomført stil.

– Jeg er veldig glad i Japendi, en stil med mye treverk og jordfarger. Den går igjen i resten av huset, så da lot jeg meg inspirere av den til badet, forteller hun.

Ønsker du å se mer av Tinas oppussingsprosjekt, kan du følge henne på Instagram under navnet @tina_akerholdt.